Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Miljøinformasjonen om byggevarer må være tilgjengelig

TID: 17. oktober
STED: Thon Hotel Arena, Lillestrøm
PRIS: 2490,-
NOBB-konferansen
Øyvind Berild
19.09.2019
Elin Hansen, miljørådgiver i Statsbygg, ser fram til ny masterdata-løsning for Norsk Byggevarebase (NOBB).

Årets NOBB-konferanse byr på kartlegging og løsninger av nye krav, behov og endringer i verdikjeden for produktdata. Som et ledd i dette presenterer Byggtjeneste en helt ny Master Data Management plattform (MDM) som vil erstatte den gamle NOBB vareeier for optimalisering av produktdata i verdikjeden.

Den nye Master Data Management plattformen for informasjon og produktdata i byggenæringen, er en skybasert SAAS-løsning fra Riversand, og vil gi NOBB et skikkelig løft.

Hvorfor er NOBB så viktig?

– Produkt- og informasjonsdatabaser med produktdata, som NOBB, er kilde til informasjon som Statsbygg trenger for å bekrefte kvaliteten på det vi bygger, og for å planlegge drift og vedlikehold av våre eiendommer,  sier Elin Hansen.

NOBB-konferansen

17. oktober, Thon Hotel Arena i Lillestrøm
Tema: Nye krav, behov og endringer. Presentasjon av ny plattform for NOBB
På scenen: Elin Hansen - Miljørådgiver i Statsbygg, Per Stubberud Lieng - økonomisjef i Gausdal Landhandleri AS og Bente Sollid Storehaug - CEO Digital hverdag.

Statsbygg har spesielt ansvar

– Statsbygg har et særskilt ansvar når det gjelder reduksjon av miljøfotavtrykket for staten. For at vi skal lykkes med miljømålene for byggeprosjekter og eiendommer er vi avhengig av at miljøinformasjon om byggevarer er tilgjengelig og kan brukes aktivt for styring av prestasjon gjennom verdikjeden. Det stiller store krav til hvordan informasjon forvaltes og utveksles mellom systemer. Jeg skal gi noen eksempler på ting som fungerer – og noen ting som ikke fungerer, sier Elin Hansen.

Ser fram til ny løsning

Tenker du at den nye plattformen til NOBB kan løse noe av det du savner i dagens løsning?

– Ja, å kunne søke særskilt etter produkter som tilfredsstiller BREEAM-krav og konkrete emisjonsnivåer er en funksjonalitet som vil være et nyttig hjelpemiddel, sier Elin Hansen, miljørådgiver i Statsbygg.

Hør foredrag fra Elin Hansen og mange andre i byggebransjen under NOBB-konferansen 17. oktober.

Foto: Statsbygg/Team Urbis.

TIL TOPPEN