Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Jakter lønnsomhet med produktdata fra NOBB

Øyvind Berild
03.04.2020
Nå som digitalisering og netthandel på alvor griper om seg i byggenæringen, blir produkt- og informasjonsdatabasen Byggtjeneste NOBB gull verd for synliggjøring og lønnsomhet.

I 2019 opplevde vi i Byggtjeneste en vekst i datatrafikk og sideoppslag i Byggtjeneste NOBB på hele 40%. Første kvartal i 2020 viser at denne veksten fortsetter. Det er tydelig at gode og relevante produktdata i Byggtjeneste NOBB gir økt konkurransekraft for leverandøren, og at flere kunder får stor vekst når de gjør seg nytte av dette i for eksempel netthandel.

Går foran med gode eksempler

Et eksempel er Optimera, Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør. Med mer enn 20.000 produkter i porteføljen, ville det vært nesten umulig for Optimeras byggevarekjede Montér å berike produktdataene for disse produktene manuelt. Dataene de henter fra Byggtjeneste NOBB, er dermed særdeles viktige.

Også mange av Byggmakkers proffkunder har fått øynene opp for å planlegge bestillingene sine digitalt. De digitale produktdataene hentes nettopp fra Byggtjeneste NOBB. Dette er effektiviserende for proffen, de kan gjøre sine bestillinger i forkant, det blir mindre reising frem og tilbake til byggevarebutikken og de har bedre oversikt over dokumentasjonen til produktene som blir brukt i bygget. Byggmakkers erfaringer viser en omsetningsvekst på hele 14,1% via bestillingstjenesten, og 13,8% flere transaksjoner. I tillegg økte antall besøk til byggmakker.no/proff med 29,6 prosent flere brukere i 2019 enn i året før.

Åpent for alle

Byggtjeneste Åpen NOBB er en gratis tjeneste som gir store muligheter for hele næringskjeden. Flere hundre bedrifter har allerede registrert seg og fått gratis tilgang, og etterspørselen fortsetter jevnt inn i 2020. Til nå har vi mer enn 800 bedrifter som bruker Åpen NOBB, med mange brukere per bedrift. I Byggtjeneste Åpen NOBB ligger kvalitetssikret produktinformasjon og dokumentasjon – strukturert og standardisert tilgjengelig. Her kan man også søke etter produkter på tvers av sortimentet, noe som gir en unik inngang til hvilke produkter som finnes for de som planlegger og gjør innkjøp til byggeprosjektene.

TIL TOPPEN