Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Tjenestene som gjør dokumentasjon enklere

Øyvind Berild
19.02.2020
ByggDok og ProsjektDok er digitale tjenester som effektiviserer og forenkler arbeidet med dokumentasjon i byggenæringen. Her får du en gjennomgang av Byggtjenestes dokumentasjonsløsninger.

– Uansett i hvilken fase du jobber i et prosjekt vil det være behov for å ha kontroll på dokumentasjonen på planlagte og kjøpte produkter, sier Kristine Bergendahl.

Hun har jobbet i Byggtjeneste i fem år, og i januar i år tok hun over ansvaret som produktansvarlig for dokumentasjonstjenestene ByggDok og ProsjektDok.

Dokumentasjonsløsningene utfyller behovet til to litt ulike kundegrupper i samme kundesegment. Uansett hvilken løsning du velger, får du et bedre, ryddigere og mer forutsigbart forhold til dokumentasjonen i byggeprosjektet, både før, under og etter byggeperioden.

Hva er ProsjektDok?

ProsjektDok er et dokumentasjonsverktøy, primært for entreprenører, byggherrer og arkitekter. Tjenesten gir deg muligheten til å samle all prosjektdokumentasjon fra alle faser i et bygg, på ett og samme sted.
– Gjennom ProsjektDok får du god oversikt over dokumentasjonen allerede på planleggingsstadiet i et prosjekt. Når du planlegger bygget med virkelige produkter får du direkte tilbakemelding om produktene er i henhold til prosjektets miljøprofil. Dette får du i form av et enkelt og oversiktlig dashboard som er integrert i løsningen, sier Bergendahl.

Dokumentasjonsverktøyet ivaretar dokumentasjonsflyten mellom alle aktører som er involvert i prosjektet, og oppleves derfor som en kostnadsbesparende tjeneste.

Samtidig gjør ProsjektDok det enklere for entreprenøren å levere på lov- og markedskrav som stilles til miljø, kjemikalier og FDV-dokumentasjon.

– Om det gjelder et BREAAM NOR-prosjekt hvor du for eksempel må sørge for at du ikke har produkter på A20-listen, eller at du må overholde lovkrav om stoffkartotek på byggeplassen, gjøres dette langt enklere ved hjelp av ProsjektDok, sier Bergendahl.

« – Uansett i hvilken fase du jobber i et prosjekt vil det være behov for å ha kontroll på dokumentasjonen på planlagte og kjøpte produkter »
Kristine Bergendahl - Byggtjeneste

Hva er ByggDok?

ByggDok er en dokumentasjonsløsning som sørger for at proffkunder, boligprodusenter og små og mellomstore entreprenører får all nødvendig dokumentasjon automatisk lagret og distribuert til ulike prosjekter.

– Tjenesten samler inn dokumentasjon fortløpende basert på innkjøp til prosjektet. Alt håndverker kjøper via byggevarehus blir automatisk registrert på det prosjektet de angir. Når prosjektet skal overleveres lager ByggDok sluttdokumentasjon for hele bygget, sier Bergendahl.

Inkludert i ByggDok, som du får gratis hos din lokale forhandler, har du tilgang til Nordens største stoffkartotek fra EcoOnline. I tillegg er det en rekke andre smarte funksjoner integrert.

– Blant de mest tidsbesparende egenskapene i ByggDok er integrasjonen vi har med Boligmappa. Når bygget skal overleveres kan registrert dokumentasjon sømløst overføres fra ByggDok til Boligmappa, sier Bergendahl.

Se Kristine Bergendahl fortelle om ByggDok og ProsjektDok

TIL TOPPEN