Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Om FDV-dokumentasjon

FDV-dokumentasjon er lovpålagt dokumentasjon for et bygg som inneholder produkter som skal forvaltes, driftes eller vedlikeholdes i løpet av byggets levetid.

FDV er også sentral i nybygg, fordi byggherren må signere på å ha mottatt all relevant dokumentasjon for bygget. Først da kan ferdigattesten utleveres og bygget kan tas i bruk.

Innholdet i et FDV-dokument for en byggevare er ikke fastlagt, Det er opp til leverandøren å vurdere hvilke opplysninger som er relevant for byggevaren som skal dokumenteres.

Kjøp eller last ned heftet Om FDV-dokumentasjon

Byggtjeneste har laget heftet «Om FDV-dokumentasjon» som omhandler noen sentrale punkter om hva FDV-dokumentasjon er, hvilke oppgaver og plikter ulike aktører har for å tilrettelegge FDV-dokumentasjon, litt om opplæringsplaner for byggverkets eier/driftspersonell og om FDV i byggets livssyklus.

Kjøp heftet  |  Last ned PDF-fil

 

Aktuelt og nyttig

Arkitekter kan enklere gjøre miljøvennlige materialvalg

Arkitekter får spesialtilgang til unik kilde for miljøvennlige materialvalg via avtale inngått med Norske arkitekters landsforbund.

Les mer