Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

PBL for praktikere

PBL for praktikere fra Byggtjeneste er et verktøy som forenkler forståelsen av Plan- og bygningsloven (PBL). Plan- og bygningsloven kan være krevende å tolke og forstå, derfor er PBL for praktikere et unikt verktøy som gir en praktisk tilnærming til loven og gjør arbeidsdagen enklere.

PBL for praktikere vil hjelpe deg med å:

  • Innfri stadig økende krav til rask saksbehandling og overholdelse av tidsfrister
  • Alltid være oppdatert og à jour i forhold til stadige endringer i lovverket
  • Skaffe nok kunnskap til å behandle problemstillinger som krever dypere faginnsikt
  • Vise konkrete eksempler på hvordan loven er brukt tidligere.

PBL for praktikere en en av fem tjenester som inngår i Byggtjeneste Portalen. Med en felles innlogging har du tilgang til hele regelverket samlet, drøfting av emner og paragrafer og miljødatabasen ECOproduct. Les mer om Byggtjeneste Portalen.

byggnorm_4-312×170
pbl_loven-312×170
pbl_paragraf-312×170
byggnorm_4-312×170

Enklere å forstå PBL

Kommentarer og forklaringer til paragrafene i plan- og bygningsloven gjør det enkelt å forstå hva som egentlig menes i saker som kan være vanskelig å tolke. 

pbl_loven-312×170

Går i dybden

PBL for praktikere inneholder flere dyptgående emner om aktuelle og komplekse problemstillinger det kan være nyttig å sette seg nærmere inn i. Emnene skiller seg fra vanlig juridisk litteratur med sin enkle språkform og orientering mot konkrete eksempler.  

pbl_paragraf-312×170

Raskere å finne svar

PBL for praktikere er laget for en hektisk arbeidsdag der du raskt vil finne svar på det du leter etter.  Gode søkemuligheter og enkle nedtrekksmenyer hjelper deg med å navigere raskere, samtidig som kommentarene hjelper deg å tolke og forstå lovverket.

– Jeg er jo langt fra noen jurist, men må kunne henvise til riktige paragrafer i lovverket.

Beathe Ditlefsen, Byggesaksbehandler i Lyngen kommune

PBL for praktikere, en enkel og oppklarende tilnærming til plan- og bygningsloven

Opprett prøveabonnement

Det er mange fordeler med å bruke PBL for praktikere - her er de viktigste:

bt-ikoner-312x170_effektivitet

Skrevet av fagfolk

Innholdet i PBL for praktikere er skrevet av personer som selv arbeider med og har lang erfaring med tematikken, og som kan kommunisere den på en lettfattelig måte. En faggruppe bestående av representanter fra departement, DiBK, kommune og advokat kvalitetssikrer produktet og henter inn skribenter som er dyktige på hvert område.

bt-ikoner-312x170_tolkning

Alltid oppdatert

PBL for praktikere er ferskvare. Så snart det kommer en ny eller endret paragraf i loven, vil kommentarene oppdateres og tilgjengeliggjøres så raskt som mulig. Du kan derfor stole på at informasjonen du legger til grunn for ditt arbeid, alltid er relevant.

bt-ikoner-312x170_effektiv2

Digitale teknikker

Enkelt brukergrensesnitt med nedtrekksmenyer, digital markeringspenn i flere farger for å markere tekst samt plass til egne notater gjør at man jobber smartere digitalt.
I tillegg får du en god søkemotor som hjelper deg med å finne riktig sted i loven.

PBL for praktikere er en av fem produkter du har tilgang til som kunde av Byggtjeneste Portalen

produktikoner_byggnorm_5

Byggenormserien

Byggenormserien holder deg kontinuerlig oppdatert med siste versjon av det bygningstekniske regelverket, lover, forskrifter og veiledninger. I tillegg til dagens regelverk har du også tilgang til historisk arkiv og endringer som er gjort i regelverk bakover i tid. Enkle søk i Byggtjeneste Portalen, gir raske svar på det du leter etter i regelverket.

produktikoner_ecopord_5

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for dokumentasjon på miljøegenskaper og miljøvennlige materialvalg. ECOproduct er den eneste metoden som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

produktikoner_planserien_5

Planserien

Planserien er et unikt oppslagsverk som tilbyr praktisk anvendelse av plan- og bygningsloven i lys av sektorlovene. Planserien består av kommentarer til paragrafene i sektorlovene presentert på en oversiktlig side, og emner knyttet til ulike temaer i arealplanlegging.

produktikoner_byggkatalogen_5

Byggkatalogen

Med Byggkatalogen kan du finne varer som er relevant for byggenæringen. Produktdataene hentes fra NOBB-databasen og inneholder logistikkdata, produktbilder, tekniske egenskaper, sikkerhetsdatablad, FDV-dokumentasjon, tekniske godkjenninger, sertifikater og monteringsanvisninger. Effektiv søkeoptimalisering gir enkelt tilgang på produktdata.

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som bruker PBL for praktikere og øvrige produkter i Byggtjeneste Portalen, bruker det ofte i kombinasjon med andre tjenester fra Byggtjeneste.

ByggDok – ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjonEn tjeneste tilpasset byggmestre, husprodusenter og entreprenører.
NOBB Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.
Byggtjeneste PortalenDigital portal for regelverk og miljøvurderinger.
hermetegn

 

«Kommentarene der er veldig greie. De gjør at det er lettere å forstå hva som blir sagt» Entreprenør

 

Brukerundersøkelse regi av Byggtjeneste